Blogs

Frans Drijversprijs 2018

Stefaan Top

De oorkonde en het bronzen beeldje worden overhandigd aan Prof. em. Stefaan Top op zaterdag 6 oktober 2018.

Dr. Juris Paul Peeters spreekt de laudatio uit.

Honderd jaar geleden overleed Frans Drijvers

Kop Frans Drijvers - foto Symons.jpg

Honderd jaar geleden overleed Frans Drijvers

Frans Drijvers werd op 4 april 1858 in het Vlaams-Brabantse Rotselaar geboren als zoon van de orgelbouwer Leonardus Drijvers en Rosalia Van Tongelen.

gratis boeken in de brievenbus

Naar aanleiding van de Wereldboekendag 2012 op 23 april 2012  werden er in de brievenbussen van de Rodenbachlaan te Rotselaar gratis boeken in de brievenbus gestoken. Dit was een actie op initiatief van Rodenbachfonds Vlaams Brabant en Vlaanderen Morgen Rotselaar.

23 April is de sterfdatum van William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso  de la Vega. Reden genoeg voor de UNESCO om die dag als Wereldboekendag uit te roepen.

Frans Drijvers - De Gedichten

foto Frans Drijvers - De Gedichten

Het uitgeven van de dichtbundel ‘Frans Drijvers de Gedichten’ is een initiatief van Vlaanderen Morgen Rotselaar en het Rodenbachfonds. De gedichten komen hoofdzakelijk uit de nummers van het tijdschrift ‘De Student’ (opgericht in 1880-1881).
Een belangrijke bijdrage werd hierbij geleverd door professor dr. Lieve Gevers KUL die de gedichten kadert in de tijdsgeest waarin ze geschreven zijn. De gedichtenbundel in vier kleurendruk werd in Rotselaar tijdens de uitreiking van de Frans Drijversprijs voorgesteld.